Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

15 martie 2011

Din secretele frumusetii din toata lumea

   
   De ce straluceste asa de frumos parul japonezelor? Cum scapa italiencele de riduri, cu ulei de masline? Raspunsul e simplu: folosesc retete de cosmetica naturiste stravechi, care ne-ar face si noua la fel de bine.

Luciu de par JAPONEZ
Se incalzeste o lingurita de untdelemn de masline si se aplica pe parul umed, pe toata lungimea lui si pe varfuri. Se acopera 20 de minute cu un prosop, apoi se spala. Atentie! Samponul se aplica direct pe parul uns, iar nu inmuiat inainte cu apa. Abia dupa ce se formeaza clabucul, se clateste in mai multe ape.
                                                              
Masca cu orez din VIETNAM  
 Tenul pur si curat al vietnamezelor se datoreaza unei masti pe baza de orez. Pentru asta, ele fierb o cana de orez intr-un litru de apa. Spuma care iese la suprafata apei se amesteca cu faina de orez, pana se obtine o pasta, ce se aplica precum o masca. Se lasa 10 minute sa actioneze, apoi se clateste cu apa rece. Orezul are o insusire deosebita de purificare. La fel cum suge apa la fiert, tot asa indeparteaza si excesul de grasime de pe obraz. In plus, cereala cu bob transparent contine minerale esentiale pentru sanatatea epidermei.
     Cum procedati: o varianta rapida a mastii de frumusete vietnameze este urmatoarea - curatati mai intai obrazul cu un tampon de vata inmuiat in untdelemn de plante. Lasati-l sa patrunda in piele. Separat, amestecati o lingura de faina de orez (se gaseste in magazine sau se poate obtine prin macinare) cu lapte, pana ce obtineti o pasta moale. Intindeti-o pe obraz cu o pensula, ferind zona ochilor. Dupa 10 minute, inlaturati-o cu un prosop umezit.
                                    

Peeling RUSESC cu cafea
Rusoaicele folosesc cafeaua si pentru un peeling corporal cu efect minunat. Masata pe pielea umeda sau uscata, ea netezeste asperitatile. Pulberea de cafea elimina peliculele de piele moarta, face pielea moale si catifelata. Cofeina activeaza circulatia sangelui si metabolismul.    Efectul pentru frumusete este o epiderma ferma si mai putina celulita.
     Cum procedati: 5 linguri de zat de cafea se amesteca cu 150 g sare marina si 2 linguri de untdelemn de masline. Peelingul se combina cu un masaj. Aplicati produsul pe piele, cu miscari circulare, de la picioare spre maini si spre zona inimii. Lasati cateva minute sa actioneze, apoi clatiti-va bine cu apa calda.
                                 
Mixtura ITALIANA impotriva imbatranirii premature
O cura compusa din portocale rosii si untdelemn de masline este reteta pe care o folosesc italiencele pentru a avea o infatisare stralucitoare. Pentru asta, ele amesteca doua lingurite de untdelemn de masline cu sucul si coaja rasa a unei portocale rosii. Compozitia se maseaza pe fata, gat si decolteu, iar resturile se sterg cu un servetel. Untdelemnul de masline patrunde usor in piele, fiind bun deopotriva pentru tenurile uscate si grase. Vitamina C continuta in portocale sporeste productia de colagen care intareste pielea.
     Varianta: o masca pentru ten sensibil se prepara astfel - doua lingurite de crema Nivea se amesteca cu un galbenus de ou, o lingurita de untdelemn de masline si doua picaturi de ulei aromat de portocale. Se intinde pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa sa actioneze 15 minute, iar resturile se sterg cu un servetel.  
                                                                                                           
Metoda HAWAIANA de ingrijire a picioarelor  
In Hawaii, unde femeile merg mult desculte, se foloseste o metoda eficienta de ingrijire a picioarelor. Mai intai se pune intr-un lighean incapator pietris de rau (griblura), peste care se toarna apa calda si cateva picaturi de ulei aromat de iasomie sau eucalipt. Se sta cu picioarele in apa vreme de 10-15 minute, timp in care se freaca talpile de pietre. Apoi picioarele se sterg si se ung cu ulei de nuca de cocos.
      Varianta: amestecati 50 g sare marina cu 5 picaturi de ulei de eucalipt sau iasomie (se gasesc in magazinele naturiste).
   Frecati-va bine talpile si calcaiele cu un burete pe care puneti amestecul aromat, apoi inmuiati-va picioarele vreme de 15 minute in apa calda.

Un comentariu:

Anonim spunea...

F interesant articol!