Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

03 martie 2011

Cum să vezi şi să interpretezi AURA

      Aura ta încarcă totul în jurul tău cu un anumit tip de energie, în armonie cu propria ta energie. Multe persoane nu pot dormi decît în propriul lor pat, deoarece alte paturi nu au tipul de energie cu care se simt bine. De cîte ori eşti nevoit să-ţi schimbi patul în care dormi, îţi iei haine noi sau te muţi într-o casă nouă, există o perioadă de acomodare în care aura ta magnetizează şi armoni­zează mediul înconjurător sau obiectul respectiv cu propriile tale frecvenţe energetice.
Păturica sau jucăria preferată a unui copil se va magnetiza cu energia aurei acestuia, absorbind-o. Atunci cînd copilul ţine în braţe păturica sau jucăria, el se reîncarcă, intră în echilibru şi în contact cu propria sa energie fundamentală, absorbind rezervele care s-au acumulat în respectivul obiect. Copiii sînt nemulţumiţi cînd păturica sau jucăria lor sînt puse în maşina de spălat, căci ei îşi dau seama că astfel încărcătura energetică acumulată va dispărea.
   Orice fiinţă are o aură. Fiecare dintre noi a văzut sau simţit deja cîmpul aurie al celor din jur - însă majoritatea oamenilor ignoră această experienţă sau o atribuie altor factori.
Misticii din toată lumea vorbesc despre luminile pe care le văd în jurul capetelor oamenilor - dar nu trebuie să fii mistic pentru ca să poţi vedea aura. Oricine poate învăţa cum să vadă şi să simtă aura în mod eficient. Nu este nimic magic în acest proces - e de ajuns să-1 recunoşti ca atare şi să conştientizezi ceea ce simţi. Este nevoie doar de un pic de înţelegere, timp, practică şi perseverenţă.
Copiii pot vedea şi simţi foarte bine aura. Percepţiile lor sînt deseori transpuse în desenele pe care le fac: în jurul chipurilor, personajele lor au umbre de cele mai diverse şi neobişnuite culori - aceste culori reflectă adesea energiile subtile pe care copiii le-au observat în jurul lor.
           De cele mai multe ori, asemenea desene sînt primite cu observaţii de tipul: „De ce este cerul violet în jurul mămicii?", „De ce pisica este verde şi roz?" sau „De ce l-ai desenat pe fratele tău albastru ? ". Desigur că pisica nu este verde şi roz, la fel cum nici frăţiorul nu este albastru. Pur şi simplu, copilul percepe aceste nuanţe aurice şi foloseşte creioanele colorate pentru a exprima ceea ce a văzut. Din păcate, asemenea comentarii nu fac decît să blocheze aceste percepţii subtile şi conştientizarea lor.
Deşi este definită în diverse moduri, aura reprezintă cimpul de energie care înconjoară orice formă de., materie Orice structură atomică are o aură, un cîmp energetic ce o înconjoară. Fiecare atom din orice substanţă este alcătuit din electroni şi protoni aflaţi în continuă mişcare. Aceşti electroni şi protoni reprezintă vibraţii de energie electrică şi magnetică. Atomii lumii vii sînt mai activi şi mai vibranţi decît cei ai materiei moarte. Drept urmare, cîmpurile ener­getice din jurul copacilor, plantelor, animalelor şi oamenilor sînt mai uşor de perceput.
ar fi ajuns pînă la cîţiva kilometri în jurul corpului - ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care aceştia atrăgeau atît de mulţi adepţi ce-i urmau de-a lungul peregrinărilor lor prin lume. Merită să menţionăm aici că toţi marii maeştri spirituali ai omenirii sînt zugrăviţi în mod obişnuit cu un halo în jurul capului - acea parte din aură pe care aproape oricine o poate vedea cu uşurinţă.
 Ai simţit vreodată cîmpul de energie aurică ?
Ø  Te simţi vlăguit, fără energie în prezenţa anumitor persoane ?
Ø  Obişnuieşti să asociezi culori cu persoane ? (De pildă, „Tu mereu îmi dai senzaţia de galben".)
Ø  Ai simţit vreodată că cineva te fixează cu privirea?
Ø  Ţi s-a întîmplat să simţi dintr-o dată că cineva îţi este simpatic sau antipatic?
Ø  Ai perceput vreodată ceea ce simte cu adevărat o persoană, în ciuda reacţiei sale într-o anumită împrejurare ?
Ø  Ţi s-a întîmplat să simţi prezenţa cuiva înainte de a auzi sau vedea efectiv persoana respectivă?
Ø  Ai observat că anumite sunete, culori şi miresme îţi creează diferite stări de plăcere sau disconfort ?
Ø  Furtunile (cu puternice descărcări electrice) îţi dau o stare de nelinişte şi nervozitate ?
Ø  Crezi că anumite persoane te fac mai agitat sau îţi transmit mai multă energie decît altele ?
Ø  Ţi s-a întîmplat să intri într-o camera şi să simţi dintr-o dată că nu eşti în apele tale, că ai o stare de disconfort sau că te cuprinde furia ? Ai observat că anumite camere te îmbie să rămîi, iar altele parcă te fac să pleci ?
Ø  Ţi s-a întîmplat să alungi sau să ignori complet prima impresie despre o persoană, pentru ca ulterior această primă impresie să se dovedească a fi reală ?
Ø  Ai observat că anumite camere îţi par mai con­fortabile şi mai plăcute decît altele? Simţi diferenţa la trecerea dintr-o cameră în alta ? Ai conştientizat vreodată sentimentul diferit pe care ţi-l transmite camera fratelui tău/surorii tale faţă de propria ta cameră ? Sau camera părinţilor ori a copiilor tăi ?
   Se spune că aura anumitor învăţaţi din vechime ar fi ajuns pînă la cîţiva kilometri în jurul corpului - ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care aceştia atrăgeau atît de mulţi adepţi ce-i urmau de-a lungul peregrinărilor lor prin lume. Merită să menţionăm aici că toţi marii maeştri spirituali ai omenirii sînt zugrăviţi în mod obişnuit cu un halo în jurul capului - acea parte din aură pe care aproape oricine o poate vedea cu uşurinţă.
        Chiar dacă nu putem verifica dimensiunile şi intensitatea aurei  maeştrilor spirituali din  Antichitate,  este absolut adevărat că energia, ta este mai vibrantă, cu cat eşti sanatos din punct de vedere fizic şi spiritual, iar aura se extinde tot mai mult în jurul corpului tău fizic. Cu cît cîmpul aurie este mai vitalizat, cu atît mai multă energie vei avea pentru a realiza ceea ce-ţi doreşti sau trebuie să faci. Cu cît aura ta este mai puternică, cu atît mai puţin eşti afectat de influenţa forţelor exterioare.
        Cîmpurile aurice slabe sînt cele în care influenţele exte­rioare par să predomine asupra eului - ceea ce înseamnă că devii mult mai uşor de manipulat şi că oboseşti foarte repede. O aură slabă naşte gînduri pesimiste, probleme de sănătate, sentimente de neîmplinire şi de inutilitate care ne afectează de multe ori viaţa de zi cu zi. Cu cat aura este mai puternica si mai vibranta, cu atat esti mai sanatos si cu atat mai putin vei fi influentat si stanjenit de forte exterioare.
Aspectul cîmpului aurie asupra căruia ne vom concentra reprezintă emanaţiile energetice ale corpului fizic. Trăim într-o epocă în care ştiinţa şi tehnologia moderne oferă posi­bilitatea analizării cîmpurilor energetice ale tuturor fiinţelor vii şi mai cu seamă ale corpului uman. Ştiinţa modernă ne învaţă că orice corp uman este alcătuit din cîmpuri, energetice, iar aceste emanaţii de energie cuprind campuri electrice, magnetice, sonore, calorice, luminoase şi electromagnetice.
Unele dintre aceste cîmpuri energetice sînt generate din interiorul corpului, în timp ce altele sînt primite din afară şi transformate de către corp, printr-un proces natural de interacţiune între diferite astfel de cîmpuri. Este un subiect de care ne vom ocupa mai îndeaproape în acest capitol. Putem înţelege acest proces ca un fel de osmoză între propriile energii şi cele din jur - cu alte cuvinte, absorbi energia plantelor, copacilor, florilor, animalelor şi chiar a pămîntului însuşi.
O parte din semnificaţia şi puterea totemurilor naturale -aşa cum au fost ele înregistrate în tradiţia amerindienilor şi în alte comunităţi din toată lumea - constă în creşterea propriei energii prin armonizarea cu energia totemului. Cu cît contactul şi armonizarea cu totemul era mai mare, cu atît individul îşi sporea puterea.
Măsoară-ţi aura cînd eşti desculţ şi apoi cînd eşti încălţat - vei observa o mare diferenţă.
      Energiile din natură sînt uşor absorbite şi transformate de către corp. O formă frecventă de vindecare şi refacere era trimiterea unui bolnav în convalescenţă la malul oceanului, deoarece mediul respectiv conţine cele patru elemente de bază ale vieţii: focul soarelui, aerul brizei marine, apa oceanului şi, desigur, pămîntul. Corpul omului este capabil să absoarbă aceste elemente şi să le transforme în energii vindecătoare, întărind energia întregului sistem -şi nu doar sub aspect fizic. Asocierea şi contactul cu aceste patru elemente restabilesc echilibrul individual.
Cu toate acestea, aura nu înseamnă doar transformarea energiilor absorbite din natură. Există şi o altă interacţiune subtilă a corpului cu cîmpurile energetice cereşti. Influenţele astrale - deseori descrise în astrologie - sant de asemenea absorbite şi transformate în expresii energetice în interiorul individului. Unele influenţe planetare pot afecta - chiar în mod evident - o anumită persoană mai mult decît pe altele. Să nu uităm că fiecare fiinţă are sistemul său de energie care este unic, iar modul în care acest sistem interacţionează şi lucrează cu influenţele mai subtile din mediul înconjurător diferă de la un individ la altul. Prin studiu şi o mai atentă observare a propriei persoane îţi poţi mări capacitatea de percepţie a acestor influenţe, învăţînd în acelaşi timp cum să le foloseşti în mod mai creativ şi mai folositor.
         Trebuie să ştii cum interacţionează cîmpul tău auric cu celelalte forţe şi energii din mediul înconjurător, să înţelegi felul în care aura ta influenţează şi este la randul ei influenţată de energiile persoanelor din jur. Trebuie sa inveti să recunoşti limitele şi forţele propriilor tale campuri energetice, să conştientizezi momentele cand trebuie sa întăreşti aceste cîmpuri, să le echilibrezi sau sa le purifici, sa simti cand aura ta îşi pierde din energie. Pentru a-ti pastra o buna stare generală de sănătate, fizică sau de altă natură, trebuie să conştientizezi aceste energii subtile la fel cum conştientizezi şi energiile mai uşor perceptibile ale corpului tău.
       Exista o varietate de campuri energetice care inconjoara si emana din corpul fizic. Acestea includ, dar nu se limiteaza doar la campuri luminoase, electrice, termice, sonore, magnetice si electromagnetice. Ele sunt masurabile in mod stiintific, dovedind ca trupul uman este un sistem energetic.

Niciun comentariu: