Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

05 martie 2011

Modele si manifestari TELEPATICE

Telepatia globala
Exista doua modele distincte de manifestari telepatice, depinzând de modul în care fiecare dintre emitator si receptor îl vede pe celalalt. Primul tip de telepatie mentala, care este si cel mai des întâlnit în practica, se numeste telepatie globala. In acest model transmitatorul si receptorul nu se pot vedea între ei. Ei se pot afla la o distanta mai mica sau mai mare, dar nu pot sa se vada unul pe celalalt. In mod uzual, ceea ce se transmite este o imagine, o impresie sau un sentiment. Datele arata ca telepatia globala este întâlnita cel mai adesea manifestându-se ideal la o distanta de câtiva kilometri.
         Telepatia se manifesta în acest caz direct în plan spiritual, ca si când ea ar fi un fel de « experienta religioasa ». Claritatea « imaginii » transmise este aici factorul esential. Receptia se face de fiecare data aproape instantaneu, depinzând de « concentrarea » receptorului. Cei care traiesc la modul inconstient o astfel de experienta tind sa creada ca au fost martorii unei experiente religioase. Cel mai probabil, asemenea experiente se petrec « involuntar » în timpul unui vis. Dar, chiar si atunci când experientele sunt facute la modul constient, subiectii împartasesc de asemenea o senzatie de genul: «A fost ca într-un vis».
 Telepatia vizuala
 Cel de-al doilea model de manifestare telepatica este cunoscut sub numele de telepatie vizuala. In acest model subiectii trebuie sa se poata vedea reciproc, si ca urmare distanta dintre acestia nu poate depasi limita unei vizibilitati autentice. De asemenea, acest mod de comunicare telepatica poate fi controlat prin comenzi prestabilite, timpi precisi de transmisie si receptie, într-un cuvânt, prin instructiuni clare, inclusiv transmise verbal.
     Telepatia vizuala are si o scurta, dar importanta, explicatie stiintifica cu referire la transmisia telepatica a unei imagini. Aceasta explicatie este astazi aproape unanim acceptata în lumea stiintifica. Ea consta în aceea ca imaginea se reflecta si patrunde în sistemul ocular prin intermediul luminii si este convertita în impulsuri electrice înainte de a ajunge la creier. Acest lucru este realizat de ganglionii celulari care leaga ochiul cu nervul optic.
   In multe experiente telepatice de tip vizual oamenii au marturisit din experienta lor ca au simtit un anumit tip de caldura înauntrul ochilor. Aceasta se traduce prin faptul ca celulele oculare lucreaza puternic în acel moment, sau primesc mai multa energie decât normal.
   Ochii joaca un rol important în cazul telepatiei viziuale. Chiar daca obiectul care trebuie receptat este invizibil, atentia ochilor este îndreptata brusc asupra acestuia. In acelasi timp si lumina are un rol deosebit de important. Ea patrunde în ochi ca o raza luminoasa.
    Adevarata comunicare telepatica, care se desfasoara întotdeauna ca o relatie între un transmitator si un receptor de mesaje, se manifesta precum forta de atractie între un magnet si un metal. Unii cercetatori considera ca exista o anumita energie care se manifesta printr-o atractie reciproca între oameni, animale si plante. Ei au reusit sa dea aceste explicatii prin simpla comparare cu anumite tipuri de atractie care se manifesta activ între fiintele vii, de exemplu :
Ø  atractia între corpuri fizice, precum atractia sexuala
Ø  atractia între corpuri mentale, de exemplu între indivizi care împartasesc aceeasi credinta sau aceleasi atitudini
Ø  atractia între corpuri spirituale, de exemplu, atractia pentru o persoana care nu mai exista dar cu care ai împartasit cândva o parte din viata etc.
            In plus, telepatia globala pare a se manifesta fara sa existe neaparat o întelegere prealabila între cei doi subiecti care comunica. In mod uzual, un eveniment tragic întâmplat la un moment dat unei fiinte apropiate poate sa «ajunga» la noi pur si simplu printr-o vibratie deosebita, printr-un impuls care se poate manifesta precum un sentiment proaspat care ne cuprinde dintr-odata, aproape pe neobservate.
            Telepatia globala este raspunzatoare de cel putin doua atribute importante:
Ø  -nu se bazeaza complet pe o întelegere prealabila între «transmitator» si «receptor»
Ø  -se manifesta prin perceperea si receptionarea aproape brusca a unui focus puternic, o emotie deosebita care apare instantaneu, ca rezultat al unui eveniment tragic.
 In concluzie, pentru dezvoltarea abilitatilor de telepatie globala, concentrarea si meditatia pentru legatura spirituala, la nivel mental si emotional, sunt absolut necesare. Evident, meditatia se refera aici la a aduce într-o deplina armonie (asemenea unei vibratii) spiritul, mintea si emotiile.
    De multe ori receptia unui mesaj telepatic în telepatia globala se face ca si când o impresie straina ar actiona dintr-odata asupra fiintei tale, în mod frecvent aproape inexplicabil.
       Mintea umana nu are o reactie clara de explicatie a ceea ce se întâmpla în acel moment, din cauza ca ea nu este implicata în acest proces sau nu considera ca trebuie sa dea vreo explicatie, ceea ce, de fapt, este cam acelasi lucru. Meditatia însa ajuta mintea sa se implice cu adevarat în acest proces. De aceea este important sa o educam în acest sens.

Niciun comentariu: