Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

29 aprilie 2011

O problema pentru toate femeile: Conturul ochilor


Pentru ca este partea cea mai fragila a fetei, zona din jurul ochilor trebuie ingrijita cu atentie.
  Din cauza subtirimii sale extreme (0,5 mm), pielea din jurul ochilor contine mai putine grasimi si mai putine substante hidratante ca restul obrazului, ceea ce o face extrem de vulnerabila. Ea este zona cea mai expusa agresiunilor exterioare - vant, poluare, razele soarelui. Lipsita de protectie, cedeaza prima la semnele imbatranirii. Pentru a intarzia cat mai mult acest fenomen neplacut, gasiti produsul cosmetic care raspunde cel mai bine problemelor dvs.


CREMELE ANTIRID
Contin acizi hidratanti foarte puternici, adaptati conturului ochilor. Indiferent daca recurgeti la creme romanesti (din gama Aslavital, de exemplu, sau Pell-Amar) sau la creme straine (Loreal, Nivea, Clarins etc.), fiti atente la ingredientele inscrise pe ambalaj. In cazul cand contin ceramide, sunt indicate pentru tenul uscat sau mixt, pentru ca impiedica pierderile de apa. In cazul cand contin liposomi, glycerol sau agenti hidratanti, se recomanda pentru tenurile imbatranite si deshidratate. Bogate in vitamina E, colagen si elastina, cremele antirid redau pielii supletea. Indiferent daca se comercializeaza sub forma de gel sau crema, pot fi utilizate incepand cu varsta de 25 de ani.
Cum se aplica: dimineata si seara, facand sa patrunda crema in piele, prin tapotari usoare cu degetele. Dinspre exterior catre interior, pe pleoapa inferioara, si dinspre interior catre exterior, pe pleoapa superioara.

PRODUSE ANTI-OBOSEALA
Rolul lor este sa dezumfle si sa aplatizeze zona pungilor de sub ochi. Sunt de doua feluri: sub forma de crema sau gel, in flacoane-pompa si contin substante anti-inflamatoare (albastrele, musetel, tei), care dezumfla pleoapele inrosite si pungile de sub ochi inca de la prima folosire. Celelalte, comercializate sub forma de seruri, au un efect de intindere a pielii. Bogate in proteine de grau, depun o pelicula subtire pe epiderma care, intarindu-se, intinde pielea. In plus, ele contin pigmenti pe baza de mica, care reflecta lumina si estompeaza semnele de oboseala.
Din pacate, din industria cosmetica romaneasca lipsesc aceste produse, oferite, insa, intr-o varietate bogata, de firmele occidentale (Lancome, Estee Lauder, Neutrogena, Vichy).
Cum se aplica: dimineata si seara, o picatura sau un jet mic de crema, tapotand cu degetele, dinspre partea exterioara a ochiului catre coltul interior.

CREMELE ANTICEARCANE
Gratie unor substante speciale (arnica, ruscus, ceai verde), ele relanseaza microcirculatia sanguina in zona ochilor, inlaturand, in timp, deseurile provocatoare de cearcane. Cunoscuta pentru proprietatile ei de a crea luminozitate, vitamina C, pe care o contin, atenueaza culoarea maro, in cateva saptamani. Se aplica inainte de machiaj.
Cum se aplica: dimineata si seara, pe cearcane, masand usor, dinspre interior catre exterior.

                               
Cosmetica Naturista
Are, si ea, oferte pentru zona sensibila a ochilor. Iata doua retete, usor de preparat, la dvs. in bucatarie:
CREMA DIN CEARA DE ALBINE

Ceara de albine e renumita pentru capacitatea ei de a netezi pielea.
Preparare si aplicare
 Topiti 10 g de ceara curata de albine (se gaseste la apicultori) intr-o craticioara pe baie de aburi si amestecati-o cu 3 linguri de miere. Lasati alifia sa se raceasca si aplicati-o dimineata si seara in zona ochilor.
CREMA CU LAMAIE SI ULEI DE MASLINE

Ceara si untdelemnul reprezinta o solutie ideala pentru pielea subtire.
Mod de preparare si aplicare
10 g de ceara curata de albine se topeste incet, intr-un vas pe baie de aburi. Se adauga, putin cate putin, 60 g untdelemn de masline si se amesteca mai departe, pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga o lingura de miere si o lingura de suc de lamaie si se amesteca pana se obtine o masa omogena. Se pune in borcane de portelan (cutii goale de crema de fata) si se pastreaza la rece.
Se aplica seara, dupa demachiere, prin masaj.

Un comentariu:

Anonim spunea...

deosebita o sa o incerc , dar cum sa fac sa infuzez si flori de galbenele, ? nu sa le ferb , am inteles ca unii le ferb in untura ?? facebook ,, Savin Amalia,,