Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

28 aprilie 2011

A avut loc un razboi atomic in Mesopotamia antica?

      Este stiut ca exploziile atomice desfasurate deasupra unor regiuni desertice topesc siliconul din particulele de nisip si transforma aceste particule in formatiuni de sticla. Specialistii apreciaza ca doar explozia unei bombe atomice are forta necesara realizarii unui proces chimic de asemenea amploare.
De pilda, când prima bomba atomica exploda in New Mexico, nisipul desertului suferea aceasta ciudata metamorfoza, transformându-se in mici bucati de sticla de culoare verde.

Cioburile buclucase
Acesta este teoria de la care o echipa de arheologi californieni care a a efectuat in aceasta vara sapaturi in zona vaii Eufratului a pornit in lansarea unei ipoteze de senzatie. Americanii au descoperit urmele unei vechi civilizatii, datând de acum 8000 de ani si, printre ruinele asezarilor antice, aceleasi mici bucati de sticla... Ei sugereaza ca formatiunile sticloase descoperite in valea Eufratului nu pot fi decât rezultatul unui antic razboi atomic!
„Fenomenul se manifesta la o scara extrem de redusa in natura, declara dr. Carl Joseph Donovan, de la Universitatea San Francisco. Singurele semnalari ale sale au legatura cu fulgerele, care, descarcându-se in nisip, transforma particulele minuscule in conglomerate mari de sticla, numite fulgurite. Dar, spre deosebire de fulgurite, care au o forma tubulara, formatiunile de sticla descoperite in Valea Eufratului, sunt cvasi-sferice, ceea ce exclude asadar o provenienta naturala a lor.”

Bombe atomice sau meteoriti?
Descoperirea savantilor californieni reinvie controversa privind originea tectitelor, formatiuni silicoase similare fulguritelor, dar care pot atinge dimensiuni considerabile si considerate, la momentul actual, de catre stiinta, drept reminescente ale prabusirilor unor asteroizi. „Desi teoria referitoare la tectite este indeobste acceptata, numeroasele hibe pe care le prezinta ar trebui sa ne determine s-o privim cu retinere, afirma Donovan.
Pentru ca in multe cazuri, in desert s-au gasit tectite, dar nu si craterele provocate de meteoritii ce le-ar fi servit drept cauza. Singura explicatie rationala in acest caz mi se pare a fi cea a unui razboi atomic, desfasurat in zorii civilizatiei umane, chiar in punctele care au reprezentat focarele acestei civilizatii.
Caci asemenea conglomerate de sticla, provenite din topirea cvasi-instantanee a nisipului, au fost semnalate atât in Egipt, cât si in Mesopotamia si... India, in acest ultim caz, asocierea cu legendarele masinarii descrise in stravechile epopei indiene mi se pare binevenita!”.

Niciun comentariu: