Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

12 aprilie 2011

Tipuri de VISE

Visele nu se pot clasifica în vise plăcute şi vise neplăcute. Oamenii pot avea coşmaruri în timp ce dorm; ei pot să meargă în somn, pot avea acelaşi vis de mai multe ori sau pot avea chiar vise prevestitoare.
VISATUL CU OCHII DESCHIŞI
Visatul cu ochii deschişi se petrece când suntem treji. Individul este purtat de imaginaţie şi cu ajutorul ei, creează diverse poveşti. În general, aceste vise cu ochii deschişi sunt pozitive. Mintea creează diverse scenarii despre planurile de viitor sau se joacă cu amintiri din trecut.
Aceste vise sunt aproape întotdeauna legate de diverse stări emoţionale. Visătorul inventează soluţii perfecte la problemele sale sau gândurile îl poartă spre o întâmplare din trecut pe care o retrăieşte.
TREZITUL FALS
Sunt visele în care visaţi că vă treziţi. Deşi dormiţi încă, în vis sunteţi convins că v-aţi trezit. În aceste vise, oamenii îşi imaginează adesea că îşi pregătesc cafeaua de dimineaţă sau se îmbracă pentru serviciu, fiindcă ei cred că s-au trezit.
Trezitul fals poate apărea ca o consecinţă a viselor lucide. În acest caz, visătorul poate începe să se întrebe dacă visează sau nu.
VISELE LUCIDE
În visele lucide, visătorul ştie că visează. De aceea, ele se numesc uneori vise conştiente. De obicei, aceste vise sunt foarte animate şi par realiste.
Pentru că persoanele care visează sunt conştiente de ceea ce li se întâmplă, ele iau adesea parte activă la visele lor. Prin urmare, ele pot gestiona evenimente imaginare, hotărând singure în ce direcţie să se îndrepte visele.
Datorită unui mai bun control asupra evenimentelor, puteţi folosi aceste vise ca să testaţi evenimente reale. De exemplu, puteţi exersa o confruntare cu o persoană care vă displace, puteţi lua parte la întâlniri sau vă puteţi pregăti pentru prima întâlnire. Dat fiind faptul că în timpul visului activitatea creierului este la nivel la fel de ridicat ca atunci când sunteţi treaz, vă veţi reaminti aceste exerciţii ca şi când aţi fi fost treaz.
COŞMARURILE
Coşmarurile sunt visele cu conţinut negativ şi pot avea un impact foarte puternic din punct de vedere emoţional asupra persoanei care le visează. Fiind atât de neplăcute, ne trezim adesea singuri în poveste. Din acest motiv, de cele mai multe ori ni le amintim foarte bine. Sentimentele neplăcute şi scenele coşmarurilor ne pot rămâne în memorie vreme îndelungată.
Coşmarurile ne pot avertiza cu privire la problemele care ne deranjează în realitate. Dacă încercăm să le studiem, putem afla din mesajul lor ce ne preocupă la nivel de subconştient şi cum ar trebui să facem faţă respectivelor probleme.
VISELE CARE VINDECĂ
Mulţi specialişti în vise cred că visele ne pot avertiza cu privire la anumite probleme de sănătate sau chiar că ne pot ajuta când ne simţim rău sau suntem îndoliaţi. Visele ne pot spune că ceva nu este în regulă cu corpul nostru chiar înainte să apară problema.
Multe studii arată că oamenii au anumite genuri de vise înainte de o migrenă sau de o criză de astm.
Dacă vă analizaţi visele şi încercaţi să le înţelegeţi, ele vă pot spune când este momentul să faceţi o vizită la medic.
VISELE PROFETICE
Se spune că în visele profetice vedem probleme sau evenimente care vor avea loc în viitor. Chiar dacă mulţi cred că toate aceste discuţii despre vise sunt inutile, 42% dintre oameni cred, după producerea anumitor evenimente, că au visat deja despre ele.
Una dintre teorii spune că în timpul viselor, mintea poate face legătura între informaţii din viaţa de zi cu zi care au fost trecute cu vederea sau ignorate. Astfel, subconştientul realizează o previziune pe care nu aţi creat-o conştient.
VISELE EPICE
Visele epice sunt atât de intense şi de interesante, încât ni le amintim mulţi ani după aceea atât de clar, de parcă le-am fi visat cu puţin timp în urmă. Se întâmplă rar ca aceste vise să ne dea o stare de anxietate şi de obicei le asociem cu sentimentele plăcute pe care ni le-au trezit.
Adeseori, aceste vise sunt pline de simboluri şi de aceea ne simţim ca noi după ce le-am avut. Deoarece ne dau sentimentul că aflăm ceva despre sinele nostru sau despre lume, le percepem ca pe nişte experienţe care ne-au schimbat viaţa.
VISELE COMUNICATIVE
Se numesc aşa, fiindcă se presupune că ele ne comunică mesaje cu semnale, în timpul somnului. Aceste vise ne pot ajuta să vedem soluţii la probleme sau să luăm decizii importante de viaţă.

Niciun comentariu: