Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

16 mai 2011

Masti naturale pentru toate tipurile de ten


Masca pentru ten incarcat si gras- are efect de curatire si astringent.
Compozitie: 2 linguri pudra de argila, 1 lingurita apa, 1 lingurita iaurt biologic (de la tarani sau preparat in casa), putin suc de lamaie. Preparare si folosire: se amesteca ingredientele si crema obtinuta se intinde pe fata bine curatata inainte.
Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala. Frecati usor cu degetele cand o aplicati. Dupa clatire, stergeti fata cu un tampon inmuiat in ceai de menta.

Masca pentru ten uscat - hraneste si netezeste epiderma.
Compozitie: 4 linguri de argila, 1/2 avocado, 4 linguri apa de portocale. Preparare si folosire: se amesteca ingredientele si se aplica in strat gros, pe fata, gat si decolteu. Lasati-o sa actioneze 20 de minute, apoi stergeti-o cu tampoane de vata inmuiate in apa de portocale.
Reteta: se taie o portocala cu coaja felii subtiri, se pune intr-o casoleta de portelan si se opareste cu o ceasca de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze de seara pana dimineata. Se strecoara si se foloseste lichidul obtinut.

Masca pentru ten sensibil - calmeaza si decongestioneaza.
Compozitie: 2 linguri de argila, un albus de ou, 2 lingurite infuzie de levantica. Mod de preparare si folosire: se amesteca ingredientele si se intinde masca pe fata, gat si decolteu.
Se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se scoate cu comprese inmuiate in infuzie calda de flori de levantica.

Masca pentru piele imbatranita si cu tendinta de ridare - reglementeaza umiditatea obrazului.
Compozitie: 4 linguri argila, 2 linguri miere de albine, 4 lingurite de ulei de jojoba sau de masline. Mod de preparare si folosire: se amesteca toate ingredientele si se intinde masca pe obraz, gat si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti-va bine cu o infuzie de flori (musetel, albastrele, tei, levantica etc.).

Masca minune pentru toate tipurile de ten - improspateaza, tonifica,
intarzie aparitia ridurilor, calmeaza, hraneste, netezeste pielea.
Compozitie: ulei de plante aromate, un galbenus, cateva picaturi de suc de lamaie. Reteta uleiului de plante: o lingurita flori de galbenele, o lingurita flori de cimbru, o lingurita flori de musetel, o lingurita flori de levantica se amesteca bine, se pun intr-un vas de sticla cu gura mai larga. Se toarna peste 100 grame ulei de seminte de struguri (se gaseste la magazinele naturiste). Se lasa doua saptamani sa se macereze la soare sau la loc calduros. Se scutura sticla din cand in cand. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa, la loc racoros.
Aplicare si efect: uleiul de plante aromate se amesteca picatura de picatura cu galbenusul de ou si sucul de lamaie, pana ce se obtine o pasta de consistenta maionezei. Se intinde pe fata, gat si decolteu. Se lasa sa actioneze o jumatate de ora, apoi se spala cu apa calduta. In final, se sterge fata cu un tampon de vata inmuiat (si stors) in otet de mere natural sau apa cu lamaie. 

Niciun comentariu: