| 
 | 
  1. Ananasul 
Antioxidanţi bogaţi în vitamina C şi E protejează celulele atacate de diverse molecule. Ananasul conţine minerale valoroase, cum ar fi zincul şi seleniul care inhibă dezvoltarea cancerului. 
 2. Caisele 
Sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene. 
3. Usturoiul sălbatic 
Are sulfuri care conţin substanţă secundară de plante. Previne dezvoltarea cancerului. 
4. Broccoli 
E cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine şi minerale - vitamina C, E, beta-caroten. 
5. Cicoarea 
Conţine prebiotice (fibre vegetale digerabile) - protejează împotriva cancerului de colon. 
6. Căpşunile 
Nu conţin nici un component cancerigen. 
7. Rodiile 
Conţin vitamine şi minerale care pot neutraliza substanţele agresive din organism. 
8. Ceaiul verde 
Previne cancerul de esofag şi de stomac. Acesta promovează enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de cancer. 
 9. Varza 
Face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonului estrogen. 
10. Grepfrutul 
E bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn cancerul. 
11. Alunele 
Conţin vitamina E naturală şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi, vitamina E este bine absorbită. 
12. Cerealele de ovăz 
Conţin mulţi agenţi anticancer : zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer : fulgi de ovăz cu ulei de nuci ! 
  13. Brânza 
Branza conţine, printre altele, vitamina B12 şi vitamina B6 . Prima este importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru metabolism. 
14. Măceşele 
Foarte bogate în Vitamina C, măceşele intervin în inactivarea radicalilor liberi.
15. Heringul
15. Heringul
Acest peşte aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului. 
16. Afinele 
Protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei. Deosebit de bogată în acid folic, vitamina C.   
17. Zmeura 
Conţine substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor. 
18. Ouăle de găină 
Sunt bogate în toate vitaminele şi mineralele. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează împotriva cancerului. 
 19. Fibrele 
Mazărea, fasolea şi lintele în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă printr-o dietă bogată în fibre, cu până la 40 %. 
20. Coacăzele 
Foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de bune împotriva cancerului. 
21. Fructul de cactus 
Bogat în compuşi care protejează împotriva degenerării celulelor, inclusiv vitaminele C şi E. Protejează împotriva cancerului la prostată. 
 22. Grâul 
Important protector împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar. 
23. Usturoiul 
Scade tensiunea arterială şi colesterolul. Inhibă creşterea tumorilor. 
 24. Şofranul de India 
Conţine curcumină, ingredient activ, care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire : o linguriţă pe zi, în supe. 
25. Cacao 
Îndepărtează posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le conţine. 
 26. Pesmeţii 
Protejează împotriva cancerului de colon. 
27. Dovleacul 
E bogat în vitaminele A, C, E şi D. În plus, conţine o mare parte a ofertei de vitamine din gama B. 
  28. Seminţele 
Conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi (omega-3-tip). Sunt bogate în seleniu şi alte minerale. 
  29. Uleiul din porumb 
Conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile. 
 30. Ştevia 
Combinaţie de vitamina K şi vitamina C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase. 
 31. Mango 
Conţine foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi. 
32. Morcovii 
Pot compensa radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul foarte ridicat de beta-caroten. 
33. Uleiul de nuci sau alune 
E bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor negative de mediu, cum ar fi poluanţii atmosferici care pot afecta sever organismul uman. 
 34. Papaia 
Conţine papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului. 
35. Migdalele 
Proporţia ridicată de seleniu o face deosebit de importantă pentru prevenirea cancerului. Mult mai bună decât preparatele artificiale de selenium. 
36. Cartofii 
Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când cartoful este fiert. 
 37. Fisticul 
Conţine vitamina A şi selenium şi poate preveni într-o anumită măsură cancerul la plămâni. 
 38. Prazul 
Vitaminele şi antioxidanţii reduc riscul de cancer. 
39. Alimentele probiotice 
Iaurtul, chefirul, varza proaspătă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în organism. 
40. Pâinea de secară 
Ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân. 
41. Varza de Bruxelles 
Conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic. 
42. Sfecla roşie 
Este bogată în acid folic, conţine betanină. 
43. Cătina 
Un mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă de vitamine. 
 44. Susanul 
Conţine fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului. 
45. Laptele de soia 
Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare. 
 46. Agrişele 
Sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine. 
47. Spanacul 
Acidul folic inhibă degenerarea celulelor. 
  48. Roşiile 
Licopenul protejează împotriva cancerului pulmonar. 
 49. Somonul sălbatic 
Conţine în mod semnificativ mai mult omega-3, acizi graşi, decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului. 
50. Varza creaţă 
Inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele sporesc efectul prevenirii. 


 
 
Un comentariu:
Albert Szent Ghyorghi A luat premiul nobel pentru sintetizarea acidului ascorbic . Vitamina C . Ea este cea care ne-ar putea feri de cancer , daca am manca suficiente legume si fructe in stare cruda , nu ? Am citit o intreaga pledoarie a sus-numitultui , pe vremea cand eram elev si am inteles rolul alimentatiei in prevenirea acelei boli cumplite . Asa este cum spui tu Ariel !
Trimiteți un comentariu