Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

19 septembrie 2011

Top 10 animale ciudate


Locul 10.
Tamarinul Imperial (Saguinus Imperator)

Numele îi provine de la asemănarea cu împăratul german, Wilhelm al II-lea. Arealul său este localizat în Sud-Vestul bazinului râului Amazon. Culoarea blănii este predominant gri cu nuanţe gălbui pe piept. Acest animal se face remarcat prin mustaţa sa supradimensionată în raport cu corpul său. Trăiesc în grupuri de 2-8 indivizi conduşi de femela cea mai vârstnică.

Locul 9.
Salamandra Axolotl (Abystoma mexicanum)

Este o şopârla subacvatică întâlnită în Mexic. Interesant este faptul că îşi poate regenera părţi ale corpului.
Locul 8.
Peştele undiţar (Melanocetus johnsonii)

Denumirea provine de la modul în care îşi procură hrana. Acesta practic o pescuieşte. Din cauza lungimii dinţilor, Peştele undiţar, nu poate închide niciodată gura. Felul în care se înmulţeşte este unul destul de ciudat, însă în mediul lor găsirea unui partener este foarte dificilă, aşa că atunci cand se întalnesc, masculul se lipeşte, la propriu, înfigându-şi colţii în corpul femelei, devenind în timp parte integranta a acesteia.

Locul 7.
Cârtiţa cu nasul în formă de stea (Condylura crystata)

Este un animal de mici dimensiuni din America de Nord. Sunt uşor de identificat după cele 11 perechi de “tentacule” care ţin loc de nas. Se hrăneşte cu viermi, insecte şi crustacee.


Locul 6.
Narvalul (Monodon monocerus)

Este o balenă de mărime medie care trăieşte în apropierea Oceanului Arctic. Acestea pot fi uşor de identificat după cornul lung de 2-3 metri. Sunt prădatori marini şi se hrănesc în principal cu peşte.


Locul 5.
Leneşul

Rezident arboricol ai pădurilor tropicale din Sudul şi Centrul Americii. Din nevoia de a se deplasa poate coborî uneori pe sol sau poate chiar înota. Meniul său este alcătuit din frunze. Leneşul este descendentul unui grup de mamifere care a apărut acum 35 de milioane de ani. Numele îi provine de la modul greoi în care se misca.



Locul 4.
Iepurele de Angora

Este o specie de iepure domestic, crescut pentru părul său foarte lung şi mătăsos. Îşi are originile în Turcia.




Locul 3.
Peştele gelatinos (Psychrolutes marcidus)

Acest peşte trăieşte la adâncimi foarte mari, iar corpul său este format dintr-o masă gelatinoasă ce este mai uşoară decât apa, lucru ce îl ajută să se deplaseze fără efort.



Locul 2.
Rechinul Goblin (Mitsukurina owstoni)

Este o subspecie de rechin care trăieşte la adâncimi foarte mari. Pot fi întâlniţi în apele Australiei, în golful Mexic şi oceanul Atlantic. În prezent nu se ştiu foarte multe lucruri despre modul lor de viată, dar se presupune că sunt pe cale de dispariţie.



Locul 1.
Aye Aye (Daubentonia madagascariensis)

Acesta trăieste pe coasta de Est a Madagascarului. Habitatul său este reprezentat de pădurea tropicală. Aye Aye este activ în timpul nopţii şi este clasificat ca fiind omnivor (se hrăneşte cu nuci, fructe, nectar, insecte etc). Din păcate habitatul acestui animăluţ este distrus pe zi ce trece.




3 comentarii:

Mircea Florescu spunea...

sunt intr-adevar ciudate

Irina spunea...

De ce este si iepurica de angora printre ele? Este el mai ciudat ca este pufos, da' pe langa celelalte, chiar nu cred ca ar trebui plasat in lista...

Copacul Meu spunea...

Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!