Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

28 septembrie 2011

Bacalaureat 2009

 
-  Inima este cel mai important organ genital al omului.

-  Cu ajutorul cainelui Vitoria Lipan si-a gasit foarte repede zacamintele sotului.

-  In 1877 trupelor rusesti li s-a permis sa traverseze teritoriul Romaniei, impreuna cu tancuri si avioane, iar romanii le-au dat mancare si cazare contracost.

-  Drumetii veneau la Hanul Ancutei pentru a minca si a bea vin din ulcicile noi ca alea vechi erau sparte!

-  Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus: "De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!" Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

-  Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa.

-  Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia.. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

-  Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un  discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate! "

-  Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia  pe trufasul
otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.

- Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii  fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."

-  Manole a pus-o pe Ana la zid si a inceput sa o lucreze.

-  Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei.

-  Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

-  Creierul este un organ oarecum indispensabil capului. 

Un comentariu:

INCERTITUDINI spunea...

Bună seara, Ariel,
Dacă am considera că ultimul enunț ar fi încheiat „lucrarea„ unui potențial bacalaureat, concluzia s-ar potrivi -”Creierul este un organ oarecum indispensabil capului”....
p.s.nu mă mai miră nimic, am citit atâtea inepții de-a lungul anilor, că aș fi putut umple câteva caiete. Sentimentul este de totală dezamăgire.