Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

17 august 2011

Despre munca ...in general

Proverbul zilei!  "Cata vreme seful meu pretinde ca salariul meu este mare,
Pretind si eu ca am multe de facut".


Din gândirea chinezeasca : „Cel care toata ziua e activ ca o albina, e puternic ca un taur, muncește precum un cal si seara se-ntoarce rupt de oboseala, precum un câine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil un bou!”


      Managerii unei edituri incearca sa afle cum de nimeni nu a observat ca unul din angajati a stat la birou, mort, timp de 5 zile, inainte sa-l intrebe cineva daca se simte bine. George Turkelbaum, 51 de ani, angajat de 30 de ani la societatea respectiva, a suferit un atac de cord in biroul pe care il impartea cu alti 23 de angajati (e vorba despre acele "cubicule" tipic americane, spatii largi de lucru impartite in birouri cu ajutorul unor pereti din gipscarton sau sticla).
    Desi a murit luni, nimeni nu a observat asta pana sambata dimineata, cand ingrijitorul l-a intrebat de ce lucreaza si in weekend.
     Seful lui Turkelbaum,Elliot Wachiaski, a declarat pentru
The New York Times:
"George era intotdeauna primul la birou primul dimineata si ultimul care pleca seara, asa ca nimanui nu i-a parut neobisnuit ca sta in aceeasi pozitie si ca nu vorbeste. Era mereu absorbit de munca sa si interiorizat."
     Un examen medico-legal a relevat ca murise deja de cinci zile la data gasirii lui. George citea manuscrisul unei lucrari medicale cand si-a gasit sfarsitul.
Poate n-ar fi rau sa le mai dati colegilor de birou cate un ghiont din cand in cand !
Morala povestirii: Nu va omorati muncind ! Oricum nu baga nimeni de seama!4 comentarii:

Radu spunea...

Este cutremurator ...dar adevarat ! Eu , cand cam aflat ca "astia au terminat materialul de statui ! " mi-am revizuit complet compotamentul fata de munca mamii lor !

Mircea Florescu spunea...

foarte funny si foarte adevarate cele scrise de tine

Anonim spunea...

Foarte tare articolul. Felicitari ! Postez si eu un banc .

Seful povesteste o anecdota. Toti rad in hohote, in afara de unul.
- Tu de ce nu razi? il intreaba colegii.
- Nu mai are nici un rost! De maine nu mai lucrez aici!

Vera spunea...

Fabuloasă postare! Are și haz!