Despre mine

"Nobody can make you feel inferior without your permission." - Eleanor Roosevelt

10 februarie 2011

Era glaciara incepe in 2012?

           Experții de la Universitatea din Mexic spun că din cauza lipsei activității solare Pământul va intra într-o eră glaciară ce va dura mai bine de jumătate de secol. Având în vedere că vremea are o continuă tendinţă de răcire, încă un om de ştiinţă şi-a prezentat opinia, potrivit căreia o să intrăm în curând într-o nouă epocă glaciară, prezentând şi câteva avertismente în ceea ce priveşte ideea, frauduloasă şi irelevantă printre altele, a încălzirii globale.Victor Manuel Velasco Herrera, de la Institutul de Geofizică de la Universitatea din Mexic declară că „În circa 10 ani, pământul va intra într-un fel de eră glaciară, care va dura între 60 şi 80 de ani şi care poate fi cauzată de activitatea solară scăzută”, potrivit unui articol din cotidianul mexican Milenio Diario.Herrera nu este de acord cu poziția grupului interguvernamental asupra schimbărilor climatice al ONU (IPCC) cu privire la încălzirea globală deoarece nu au luat în calcul impactul activităţii solare. Modelele şi prognozele IPCC „sunt incorecte deoarece sunt bazate pe modele matematice şi prezintă rezultatele la scenarii ce nu includ, spre exemplu, activitatea solară”, spune Herrera.
      Herrera declară că Pământul intră într-o etapă naturală de tranziţie climatică în timpul căreia activitatea solară se va reduce considerabil astfel încât „în câţiva ani, o să înceapă o mică eră glaciară, care va dura între 60 şi 80 de ani.” Herrera a prezentat drept exemplu creşterea gheţarilor observată pe munții Anzi, Perito Moreno, Logan, cel mai înalt vârf din Canada, şi a gheţarului Franz-Josef Glacier din Noua Zeelandă.
      O tendinţă dramatică de răcire se poate observa pe întreaga planetă în timp ce persoane precum Al Gore continuă să vorbească despre încălzirea globală, pentru ca să poată impune tot felul de taxe pentru emisiile de CO2, cu scopul de a încetini fenomenul de încălzire globală.Cu toate acestea, toate datele indică o răcire importantă a climei, la nivel global.Următoarea etapă, după cea mai activă perioadă din viaţa Soarelui din ultimii 11.000 de ani, şi care a început cam de 10 ani, este tendinţa de răcire şi, începând cu 1998, temperaturile sunt în cădere liberă.Spre exemplu, în China au fost cele mai reci ierni din ultimii 100 de ani, iar America de Nord a avut parte de ninsori record şi Marea Britanie a atins un minim de temperatură în luna aprilie, când natura a început să revină la viaţă mult mai târziu decât de obicei şi au fost ninsori şi grindină aproape zilnic. Şi vara britanică a fost răcoroasă, temperaturile atingând cu greu 16 grade, iar uneori fiind de până la 9 grade în mijlocul zilei. „Temperaturile foarte ridicate se întâlnesc perioade scurte de timp, tendinţă care a început odată cu secolul XXI”, relatează Chicago Tribune. „Au fost doar 162 de zile cu temperaturi de peste 33 de grade la Midway Airport în perioada 2000-2008. Acestea sunt cu siguranţă cele mai puţine zile cu temperaturi ridicate timp de o decadă, fiind depăşite doar de cele din anii 1930.”
       Motivul? Activitatea petelor solare s-a diminuat. Au fost doar câteva zile în ultimele două luni când s-au observat explozii solare. Mai mult, în actualul ciclu solar au fost mai puţin de 400 de zile în total, în care nu au fost semnalate pete solare.Potrivit unui blog ştiinţific, „suprafaţa Soarelui a fost destul de „curată” în ultimii doi ani, încât s-a crezut că se va atinge un nou minim Maunder (când nu au mai fost observate pete solare circa 50 de ani, perioadă pe care unii oameni de ştiinţă o leagă de Mica Eră Glaciară din secolul XVII). Încă de la apariţia lui, Soarele, şi în nici un caz dioxidul de carbon, a fost principalul motiv al schimbării climatice, iar activitatea scăzută a petelor solare a dus imediat la ideea că va avea loc un minim Maunder, nume dat perioadei 1645 – 1715, când petele solare au fost aşa de rare încât au dus la apariţia Micii Ere Glaciare în timpul căreia Europa şi America de Nord au fost lovite de ierni geroase, iar râul Tamisa din Londra a îngheţat complet.Potrivit „propovăduitorilor” încălzirii globale de la NASA, activitatea petelor solare se va augmenta în 2012, dar potrivit unei lucrări recente despre tendinţele Soarelui scrisă de William Livingston şi Matthew Penn de la Observatorul Solar Naţional din Tucson, se pare că petele solare vor dispărea complet după 2015.
              După cum s-a mai spus, observatorul Armagh, care a măsurat ciclurile solare din ultimii 200 de ani, prezice că temperaturile vor scădea la nivel global cu două grade în următorii 20 de ani, pe măsură ce activitatea solară se diminuează şi planeta se răceşte, îndreptându-se, probabil, spre o nouă eră glaciară.„Dacă ar fi să ne bazăm pe măsurătorile Armagh, în următoarele două decade temperaturile globale vor scădea cu circa 2 grade Celsius ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 200 de ani...” Temperaturile au scăzut deja cu 0.5 grade Celsius în ultimele 12 luni şi, dacă acesta e doar începutul, e un motiv clar de îngrijorare”, a concluzionat David Watt.
                                             

        Se pare ca au existat 550 de ani de racire climatica a globului (1300-1850) care nu poate fi explicata de oamenii de stiinta. Perioada 1300-1347 a fost una in care pe Terra nu a cazut nicio picatura de ploaie! Oamenii de stiinta sustin ca Gulf Streamul s-a incetinit si a cauzat un efect considerabil in clima mondiala. Ultima oprire a Gulf Streamului a fost acum 8200 de ani cand nordul Europei a fost acoperit de o gheata de 800 de metri iar estul Americii si Anglia au avut o clima similara cu cea a Siberiei. Iar aceasta mica glaciatiune a durat aproximativ cam 100 de ani!Guvernul american este deja constient de schimbarile iminente si a ordonat constructia unui zid intre S.U.A si Mexic. Cu toate acestea, omul incearca sa conduca el clima. Emil Strainu sustine ca ceea ce s-a petrecut in Oceanul Indian poate fi descris ca un seism artificial scapat de sub control. US Army se pare ca a fost avertizat din timp de valul urias, baza navala americana de pe insula Diego Garcia a putut avertiza populatia de pericolul imininent, dar nu a facut-o. Putem presupune ca toate acestea sunt o urmare a unui razboi climateric – HAARP (planurile acestuia s-au realizat dupa schitele geniului Nikola Tesla).
    Adevarul este ca nu o crestere a volumului de CO2 antreneaza o crestere a temperaturilor, ci invers.       Cand temperatura creste, mai mult gaz carbonic este eliberat in atmosfera.Daca e sa listez pe scurt adevaratele origini ale Schimbarilor globale sunt provocate de :
(1) fenomenul ciclic al petelor solare,
(2) efectele induse de cele trei legitati ale globului : excentricitatea, oblicitatea si precesiunea terestra,
(3) iradierea planetei cu subparticule atomice degajate la exploziile supernovelor,
(4) praful cosmic al norilor interstelari,
(5) proximitatea planetei Eris - numita si planeta de foc - care antreneaza o incalzire excedentara a Terrei.
          Deci, teoria "carbonica" este o farsa, o sarada, o noua cuvertura a intereselor machiavelice ale unor grupuri de influenta mondiala. A crede in teoriile debitate este a cadea sub influenta acestora si a te lasa domesticit si abuzat in credulitatea ta naiva. Adevarul e ca secolul XXI, cel al luptei pentru sursele de energie induce si devieri dramatice de la adevarata natura originara a fiintei umane, dualismul cartezian a fost compromis prin dezaxarea sa, de favorizarea laturii materiale in detrimentul spiritualitatii si echidistantei morale.
        Planetei Terra ii este indiferent daca temperatura sa de suprafata variaza de cateva grade… biodiversitatea a cunoscut si crize.. si dupa acestea, ea a fost si mai diversificata…Astfel, la nivel planetar, o criza nu este un blestem, ci o binecuvantare.




2 comentarii:

DREAMPAN spunea...

Deci să înţeleg că încălzirea globală şi celelalte necazuri puse pe seama emisiilor de CO 2 şi NOX, nu au nicio relevanţă.

Nici tăierea masivă a pădurilor, nici incendierea acestora.

Nici otrăvirea apei cu tot felul de compuşi chimici otrăvitori.

Toate astea par să fie nimic pe lângă ciclurile naturale ale corpurilor cereşti, în principal Soarele.....

Anonim spunea...

Fantastic! Publicai niste articole foarte interesante. De ce nu mai scri?